Два късни гола помогнаха на Лестър да победи Бърнли с 2:0  като гост в отложен мач от Висшата лига. Това бе първи успех за Лисиците в първенството през 2022-а година. 

Джеймс Мадисън и Джейми Варди влязоха от пейката двайсетина минути преди края, за да реализират попаденията, като за нападателя това бе първо участие от края на декември, а с гола си той постави и рекорд. 

Преди почивката попадение на Бърнли бе отменено заради много тънка засада, а техният вратар Ник Поуп отказа съперника с някои решителни намеси. 

Стражът продължи да играе силно, но в края капитулира. В 82-ата минута Шмайхел изрита силно напред, Варди овладя и намеси Мадисън, който с левия крак прати топката с отличен фалцов удар към далечния ъгъл. 

След пропуск на Вут Вегхорст за Бърнли, Варди подпечата успеха в 90-ата минута, когато реализира с глава след центриране на Харви Барнс. 

С гола си нападателят се превърна в играча с най-много попадения в историята на Висшата лига, след като е навършил 30 години. Той вече има 94, като надмина постижението на Йън Райт. 

С победата Лестър се изкачи до 12-ото място с 30 точки, докато Бърнли остана 18-и с 21, но отборът все още има отложени мачове и шансовете за спасение не са малки.